torsdag den 29. november 2012

Uhmnnn...

 
Fik lige lyst til at dele dette med jer fra cirkusfesten i vuggestuen (pre blog tid) hvor jeg havde meldt mig som kagebager til den årlige kagekonkurrence (!). Jeg brainstormede lidt over cirkus temaet, og tænkte confetti, telte og flag. Da jeg selv bare elsker chokolade var der ingen tvivl om at det skulle være chokolade cup-cakes, så jeg tryllede med masking tape og tandstikker - og det kom der dette farverige resultat ud af. Det skal lige siges at alle kagerne vandt :)

Bonus har allerede bestilt nogle tilsvarende til sin fødselsdag, som er lige efter jul, og udover det forestiller jeg mig noget med pompom'er og papir guirlander i samme pastelfarvede stil.

søndag den 25. november 2012

Weekend


Et glimt af vores weekend, som har budt på babybesøg, æblekage og jule-krea-hygge en masse. 

Bonus og jeg julede i fred og ro, mens krudtuglen boblede ovenpå en skøn formiddag som startede med morgendans i sengen og efterfulgt af babybesøg hos min søde veninde og baby Alberte. Stærkt inspireret af Rakel havde jeg købt ind til et lille projekt, hvor vi rullede og udstak ophæng som vi pyntede med gran og stempler - og efterfølgende hang på de fine grene med røde bær, som vi har hvert år. Jeg fik dog købt Fimo i stedet, så resultatet blev ikke helt så blankt som ønsket, så jeg tror vi skal prøve Cernit næste gang. Stemplerne er en stor kasse med både små og store bogstaver, som ham den søde og jeg havde med hjem fra London til Frederikke for et par år siden. Æblekagen er en meget brugt klassiker herhjemme, og i år har vi rigtig mange æbler i haven - så jeg tager gerne imod nye opskrifter.

Jeg har debatteret med mig selv om jeg kører samme klassiske julestil, som vi plejer - eller jeg skal vove pelsen og kaste mig ud i noget nyt... Indtil videre tror jeg det bliver end skøn blanding af det gamle - krydret med lidt nyt krea.

Håber I har haft en fantastisk weekend.

fredag den 23. november 2012

Give away

Nøj, hvor gik det stærk - jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at runde de første 25 læsere så hurtigt! Men hvor er det skønt at så mange søde og spændende mennesker har fundet min blog interessant - og det skal selvfølgelig fejres :) Hvor er det vildt, og hvor er jeg glad for mit nye hjem i blogland.

Jeg har fundet disse print/kort fra Bob Noon, som er et kunst kollektiv i København som laver fine prints, designet af 5 forskellige kreative grafikere. Printene måler 15x21 cm og passer fint til en af Ikeas Ribba rammer - evt. med passepartout. Jeg håber de vil kunne glæde og pynte i et at de mange smukke hjem her i blogland...

1 lod for kommentar
3 lodder for kommentar + fastlæser
5 lodder for kommentar + fastlæser + billedlink i din sidebar
Jeg trækker vinderen den 9. december.
Håber I har lyst til at være med. 

onsdag den 21. november 2012

Nyt til væggen


Da vi kom hjem i går havde posten afleveret en kæmpe pakke, og både indhold (mest hos moren) og fyld vakte stor glæde i det lille hjem. Jeg var faldet over nogle lækre prints til væggen - både til stuen og til pigernes værelse. Karla var selvsagt mest interesseret i flamingofyldet - og ja vi havde det over hele køkkengulvet :)

Til værelset blev det til 'Black Cat' fra Going Danish og 'Circus Ellie' fra Seventy Tree, begge havde jeg længe kigget på, tror de vil passe rigtig fint ind. Til stuen blev det et print fra Bob Noon, men der var så mange spændende at det var svært at vælge... (men mere om det senere) Glæder mig til vi får puttet dem i rammer og sat dem op. 

 - og så lige en beklagelse over vores HAY spisebord, det spiser jo lyset!


tirsdag den 20. november 2012

All I want...


Jeg har længe sukket efter dette her fantastiske billede af Misse Mai, det vil simpelthen passe så godt ind i vores stue. Men da jeg lagde en føler ud hos manden min, syntes han at titlen gjorde ham helt vemodig - jeg syntes jo bare det lyder smukt; The Old Oak Trees Last Dream. Det får da en til at drømme og tænke på alt det sådan et gammelt træ har oplevet... Og tænk bare hvordan fantasien kan få frie tøjler når man kigger på det. Nå, jeg har i hvert fald lagt det på ønskelisten, blandt mange andre lækre ting... Se bare her:

 Krus # Liebe / Ørestikker # Scherning / RIG-TIG opbevaringsbokse # Stelton / Fad # Liebe / Ring # Lone Kejser 
 Kande + kop # Design Letters / Ørestikker # Pernille Codydon / Sengelinned # Södahl / Fad # Royal Copenhagen / Blender # Bodum

søndag den 18. november 2012

Itsy bitsy...

For en søndag for bare 3 uger siden (pre blog tid) skinnede solen sådan her, og der var stadig (grønne) blade på træerne. Jeg havde kreeret disse edderkoppekostumer til pigerne i anledning af en Halloween fest hos nogle amerikanske venner. Havde trevlet nettet og pinterest tyndt for inspiration, men endte med min egen kreation som involverede pap, filt, tykt ståltråd, sort elastik, flamingo kugler og 6 par strømper... Jeg havde ikke en klar idé om, hvordan jeg skulle gribe det an, men udviklede idéen og fremgangsmåden i takt med arbejdet skred frem, og på et tidspunkt var jeg da også i tvivl om hvordan resultatet ville blive - men begge piger var vældigt begejstrede.

Nu er der endnu flere blade på græsset og knap så meget sol, men kostumerne bliver stadig flittigt brugt...

fredag den 16. november 2012

Klassikere




Torsdag aften havde jeg sendt manden min i byen og fandt et pludseligt overskud (måske al den positive respons på min blog) til at bage en af vores favoritter; knækbrød, som man vel nærmest kan kalde den en ny-klassiker... Det er super nemt at lave - og det smager bare helt fantastisk (både med og uden smør). Jeg havde ikke flere sesamkerner, så det blev erstattet med 5-kornsblandning, men det var mindst lige så godt!

Knækbrød:
1 dl Havregryn
1 dl Sesamfrø
1 dl Hørfrø
1 dl Solsikkekerner
1 dl Græskarkerner
3.5 dl Hvedemel
2 tsk salt
1 tsk bagepulver
2dl vand
1dl olie

Rulles ml. 2 stykker bagepapir og bages ved ca180 grader i 15-20 min.

Mens knækbrøddet bagte fik jeg hæftet ender på denne lille vest - efterhånden også en klassiker. Den er tiltænkt som barselsgave til min søde veninde Pernille, som i weekenden fødte lille Alberte. Garnet er en dejlig blød merino kvalitet fra Drops, og farven er gammelrosa, som jeg syntes ville passe fint til en lille vinterbaby. Det er mit første stykke fuldendte strikketøj - og jeg mangler nu kun at sy den sammen i siderne og finde en fin lille knap. Evt. træ eller perlemor - måske I har nogle ideer...?

torsdag den 15. november 2012

En uge gammel



Karla 1 uge gammel (marts 2011)
Nej, det er ikke en lille ny fidus (Karlas kælenavn, da hun lå inde i min mave) - det er skam 'Itas Album' der har været i luften i en uge, og hvor har det været en spændende uge. Jeg føler mig allerede vel modtaget herinde, på blot en uge har jeg fået mange positive tilkendegivelser og hele 8 faste læsere - skønt :) Går nu allerede og overvejer min første give away når jeg  runder de 25 (læsere)...

Tæppet er i øvrigt denne skønne opskrift fra Drops som min mor strikkede før Karla blev født. Det skulle kunne bruges af begge køn, da vi ønskede at det skulle være en overraskelse - hvilket ellers er meget atypisk for mig, da jeg besidder et yderst veludviklet planlægningsgen ;-)
Jeg kan huske mine betænkeligheder ved at tage springet og oprette en blog. Der var mange overvejelser; hvad kan jeg bidrage med - og hvad kan jeg gøre for at skille mig ud... og måske også fordi jeg i bund og grund er en meget privat person. Jeg følte dog alligevel trang til at være en del at dette fællesskab; jeg fulgte jo allerede med fra sidelinjen og følte at jeg 'kendte' mange af jer allerede. 

Egentligt er navnet Itas Album meget personligt, da det er et kælenavn som min skønne bonusdatter har brugt siden hun var to og et halvt. Dvs først var det Issa, og senere kom Ita til. Hun (Ita) har hængt ved og bliver også anvendt i Bonus' andet hjem, og nu er hun snart syv og fortæller mig en gang i mellem "at hun jo godt ved at jeg hedder Anita". 
Bonus 2,5 år (2008)

tirsdag den 13. november 2012

Dagens pins


 







Siden jeg opdagede pinterest har jeg fundet så mange skønne og inspirende billeder - akkurat som jeg har det når jeg kigger på alle de flotte og kreative blogs rundt omkring i blogland. Det er lidt af en tidsrøver, men det er dét værd - prøv bare at se et lille udpluk af dagens pins.
Boardet afspejler min smag - så tag et kig på min profil, og se hvad jeg ellers har fundet af skønne billeder og inspiration til hjemmet, væggen, haven, ganen og ... Måske er der noget I kan bruge.

søndag den 11. november 2012

Detaljer


Et par detajler fra pigernes værelse, som er et on-going projekt. Flagranken har jeg købt af søde Maiken som har bloggen Kreakuller og Krudtuglen, de farvede kugler (trækugler fra Panduro) giver et lille pift til den ellers så kedelige rispapirlampe - og Frederikkes køjeseng har manden min snedkereret og malet i den skønneste gule farve.

Jeg er ret tilfreds med farverne, det var min idé at det skulle være et glad og piget udtryk (dog uden at være alt for lyserødt) og så skulle det jo passe til både den store og lille - og det syntes jeg er lykkes ret godt.

Der pågår stadig en masse - jeg skal have syet puder til hulen under sengen, der skal billeder og hylder på væggene og hvad jeg ellers finder på. Ideerne er mange...og jeg glæder mig til at vise mere.

torsdag den 8. november 2012

Pusterum


Karla var lidt småsløj i dag, så hun fik en hjemmedag fra vuggeren - og jeg et pusterum fra arbejdet. Vi slappede af og hyggede, og hun tog sig en rigtig lang lur, hvor jeg nød at få tid til det, der normalt ikke er tid til...(nogen derude der kender det?) - En kop kaffe, det sidste nye boligblad, og mit strikketøj. Egentlig er jeg (forholdsvis) ny udi strikningens kunst, og dette er mit første arbejde på strømpepinde. Det drillede lidt i starten, men så knækkede jeg koden. Mønsteret er fra Drops, og det skulle gerne munde ud i denne her. Jeg syntes de har mange fine modeller, og garnet er en super lækker kvalitet; Merino Extra Fine, som i øvrigt er nemt at strikke i. 

søndag den 4. november 2012

Springet

Jeg har længe fuldt med fra sidelinjen (faktisk næsten to år!!) og det hele startede med en bestilling af en nederdel hos hende her. Efter lang tids overvejelser (hvad og hvordan? Hvor meget? - og hvor lidt?) og en smule sund jysk skepsis er jeg langt om længe på banen, og efter lidt kyndig vejledning fra hende her har jeg taget springet udi det store blogland.

Jeg glæder mig til at komme i gang; vise glimt fra min hverdag med krudtuglen, storesøsteren og ham den søde, vores lille hus i den store by og vores dejlige gamle have, mine sy- og strikkeprojekter, de mange intentioner og kreative ideer - og hvad jeg ellers har at byde på...

- ikke mindst glæder jeg mig til at lære nogle af jer bedre at kende (sjovt som jeg føler at jeg allerede kender nogle af jer) Håber I vil tage vel imod mig....