søndag den 27. april 2014

Velkommen indenfor


Vores entré projekt har været længe undervejs, men nu kan jeg langt om længe byde velkommen indenfor. 

Jeg har tidligere vist inspiration, og jeg har forsøgt - ud fra de økonomiske og pladsmæssige præmisser vi havde - at opfylde både funktionelle behov og æstetiske ønsker. Næste projekt bliver at få malet dørene hvide til sommer, dét vil bestemt lysne op. Overvejer om døren til den lille entré (#billede 2) skal have en farve... Arkitekten siger sort, men jeg er modtagelig for andre forslag.

Prikken over i'et er bestemt det flotte print af MyminMy - og ikke mindst den fine Normann lysestage, som jeg fik af søde Maiken her i weekenden. Printet er købt i Markant for det fine gavekort, jeg vandt hos søde Anne for et stykke tid siden...

fredag den 25. april 2014

Påskefrokost


Sidste lørdag havde vi inviteret gode venner til påskefrokost, og jeg nød at forberede og lave mad - og forkæle dem med diverse lækkerier. 

Vejret bød på udendørshygge i haven, så vi drak kaffe på terrassen og nød denne lækre gulerodskage pyntet med påskeæg. Det er første gang jeg prøver Amos kageblanding, og jeg havde tilføjet revet gulerod og hakkede hasselnødder, hvilket gav en lækker friskhed og crunch. Vaniljekornene i cremen er også mit egen tilføjelse - og resultatet var intet mindre end fantastisk. 

Selve menuen bestod af hjemmelavet æggesalat og krebsehalesalat - virkelig lækkert! Dertil serverede jeg hjemmebagt rugbrød; Amo fuldkornsrugbrød og ditto koldhævede morgenboller. Begge dele utrolig nemme at lave, og rugbrødet havde en lækker sprød skorpe - ligesom jeg bedst kan lide den. Der var lidt rugbrødsdej tilovers, som jeg bagte i muffinsforme - det blev til små fine rugbrødsmuffins, som børnene var ret vilde med. Endelig var der frikadeller og lammeculotte med tilhørende rødbedesalat med pærer og feta samt bønnesalat med ristede hasselnødder.
 

Alt i alt en vellykket påskefrokost, og på grund af kage- og brødblandingerne fra Amo var det hverken krævende eller uoverskueligt, og jeg havde tid til at nyde både solen og maden - og ikke mindst slippe fantasien løs med selve madlavningen.

Indlægget er bragt i samarbejde med Amo,
 men meninger og holdninger er mine egne.

torsdag den 24. april 2014

Flere striber


Før påskeferien prioriterede jeg en Anita-dag, hvor jeg blandt andet købte disse skønheder med hjem. Jeg har længe drømt om en stribet sag, og inspireret af min egen collage, faldt valget på denne. Faktisk er det flere stribede items, jeg godt kunne bruge i garderoben, men indtil videre nøjes jeg... Om jeg er stolt!? Dog kunne jeg ikke holde fingrene fra denne statement necklace af det blødeste lækreste læder.

Strikken er en lækker blød og den passer perfekt ind i garderoben, som er ved at omgå en større make-over - og reducering - kraftigt inspireret af Trine, og jeg forsøger at prioritere gode, holdbare køb, der kan mixes på kryds og tværs.

fredag den 18. april 2014

Påskepænt


En af de ting der minder mig allermest om Påske og forårets komme er forsythiaens gule blomster - og jeg har nydt dette pragteksemplar i naboens have. Vores egen have byder, foruden de spirende forårsblomster, stadig på påskeliljer - og Karla har indviet sin nye gynge i det gamle æbletræ. 

For mit vedkommende har påsken desværre stået i sygdommens tegn, men jeg har dog alligevel nydt en frokost med manden - ikke i det grønne desværre - men med smagen af forår i den anderledes, men lækre Forårsspegepølse med forårsøl fra Thisted Bryghus...

lørdag den 12. april 2014

Eftermiddagshygge



Jeg nyder de sidste par dage før jeg starter job og hygger om familien med hjemmebag. Sneglene var lynhurtige at lave, og egentlig en bolleopskrift, men de er perfekte til eftermiddagshygge. Karla er ikke så meget til kage, men i stedet har hun fået smag for de lækre drikkeyoghurter, som vi modtog fra Danonino. Nu vil jeg nyde påskeferien sammen med familien - god ferie til jer alle :)

fredag den 11. april 2014

Striber


De er over der hele for tiden, og de findes på bukser, bluser, kjoler, i boligen - ja selv på en af mine egne kreationer. Det er selvfølgelig striberne, jeg taler om. Der er smalle striber, brede striber, bolschestriber. Jeg overvejer kraftigt om ikke min egen garderobe trænger til at blive piftet op med et par striber... Jeg har surfet lidt rundt og fundet nogle af mine favoritter. 

Er du også til striber - og har jeg overset nogle must haves?

torsdag den 10. april 2014

Fest og farver


Krudtuglen og jeg var for nylig inviteret til Reimas 70 års fødselsdag, og som der sig hører og bør til en rigtig fødselsdagsfest, var der både balloner, fødselsdagsboller, kagemand, flag - og alt hvad hjertet ellers kunne begære af lækkerier.

Det er altid en fornøjelse at blive inviteret ind i Reima's univers, og Karla havde vanen tro en sand fest. Udover at holde styr på krudtuglen og snakket med en masse velkendte bloggere, fik jeg også hilst på skønne Maria-Theresa, som jeg kender via instagram.  

Af de mange fine styles faldt jeg blandt andet for disse fine farverige gummistøvler. Jeg syntes nemlig godt der må være lidt farve - især på en grå og trist regnvejrsdag - men jeg kan berolige de farveforskrækkede (som jeg ved findes derude..) med at Reima også har mange flotte styles i neutrale nuancer. Bonus har blandt andet denne lækre jakke - og på hjemmesiden er det nemt at søge på farver blandt det store udvalg. 

Har I fået styr på regn- og overtøjet til kommende sæson, og hvad foretrækker I; fest og farver eller et mere neutralt og afdæmpet look?

onsdag den 9. april 2014

En vinder



Jeg har glædet mig til at annoncere vinderen af denne fine give away jeg har haft  kørende i samarbejde med Norlie, men grundet jubelglæde på matriklen grundet en god nyhed, har jeg først trukket vinderen nu. Den er trukket på gammeldags vis, og jeg har fået hjælp af Karla, som har ageret lykkens gudinde. Hun har stolt trukket nummer 28, som gemmer på Anne-Mette. Stort tillykke til dig.

Til jer andre; tusind tak for at I ville deltage. Omend jeg gerne ville, kan jeg desværre ikke glæde jer alle med glimmer, men som et lille plaster på såret kan jeg fortælle at Norlie i øjeblikket giver rabat ved køb hos en af deres konsulenter. Se mere på deres hjemmeside. Sidst, men ikke mindst et stort tak til Norlie for at sponsorere denne fine give away.

tirsdag den 8. april 2014

Saml, lær og leg - og vind



Saml, lær og leg - er konceptet bag Animal Planet's kampagne, hvor man kan udforske verdens dyr ved hjælp af spændende dyrekort, som sættes ind i et flot samlealbum. Kampagnen kører i samarbejde med Føtex/Bilka, og man får samlekort hver gang man handler ind.

I den forbindelse var hele familien inviteret til brunch, hvor selveste Sebastian Klein underholdte med sine fantastiske fortællinger om dyr fra Afrika. Sebastian er begavet med en fantastisk talegave (og høj stemme), og Karla, der sad lige ved siden af, var en smule betuttet ved situationen...

Begge piger er meget optaget af at sætte dyrekortene ind i albummet og bytter indbyrdes (dog er den 8-årige noget mere snu og taktisk), men jeg syntes det er dejligt at de kan samles om noget, der optager dem begge to - trods aldersforskellen på 5 år. Karla nyder for eksempel godt af at Frederikke kan læse højt om de forskellige dyr. Faktisk syntes jeg også at det er vildt interessant; vidste I fx at kænguruen kan hoppe 8 meter frem og 2 meter op i luften...?!

Der er oveni købet en konkurrence med mulighed for at vinde spændende præmier - blandt andet en rejse til Afrika!

fredag den 4. april 2014

Jubiii....


Så kom den; afslutningen på rutsjebaneturen og flere måneders jobsøgning. Den sidste uges tid har været brugt med hænderne oppe og humøret højt, og det er blevet fejret med blomster, asti og cafébesøg med ham den søde. 

Er næsten for overvældet til at kunne tro på det, men efter påskeferien går det løs - og ikke 2.påskedag, som jeg i min iver fik skrevet på Louise Roe kalenderen... Tænk at man kan glæde sig så meget til at stå tidligt op, smøre madpakker, jonglere hente/bringe logistik - men det gør jeg, og ikke mindst til udfordringerne, fagligheden og glæden ved at tage hul på et helt nyt kapitel af mit arbejdsliv.